O cioba de fasale dreasa cu smantana, deasa, satioasa si foarte buna.
Fasolea se alege si se pune la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata.
Scaricica se taie fasii.
In oala sub presiune se pune la fiert fasolea cu afumatura si un praf de sare pentru 1 ora.
Legumele se curata, se spala si se taie rondele sau se toaca marunt.
Intr-o oala mai mare se pune uleiul, legumele si se calesc 3-4 minute.
Se pune apa, sare, piper si se lasa la fiert.
Se scoata fasolea si afumatura din oala sub presiune si se pune peste legumele puse la fiert cu zeama in care au fiert cu tot.
Eu am scos si oasele de la afumatura.
Se fierbe in continuare 15-20 minute sa fie toate legumele fierte.
Se adauga pasta de tomate, tarhonul si se mai fierbe 5-10 minute.
Intr-un castron mai mare se amesteca smantana cu faina si galbenusul.
Se adauga 2-3 polonice de ciorba fierbinte peste smantana si se amesteca.
Se toarna smantana in oala amestecand continuu.
Se potriveste de sare si piper.
Se adauga mararul tocat, se mai da un clocot si este gata.
Se mananca cu ceapa rosie obligatoriu.
Pofta Buna!