Ciorba acra de dovlecel si pastai

de simona72 in Supe/Ciorbe, 3 Aug 2013 | 6679 vizualizari

 

O ciorba de vara simpla,cu legume, fara carne, dar delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel tanar, nu foarte mare
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia mare
  • 1 mana buna de fasole verde
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 bucata telina
  • 1 cescuta orez
  • 3-4 catei usturoi
  • frunze proaspete de telina si patrunfel tocate marunt
  • sare
  • 1 lingura concentrat de legume
  • 500-600 ml bors
  • 3-4 linguri ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba acra de dovlecel si pastai:

In oala in care vrem sa facem ciorba punem uleiul la incins. Adaugam ceapa taiata marunt si lasam sa se caleasca putin. Adaugam legumele spalate ,curatate si taiate ca pt ciorba:morcovul, ardeiul, telina, radacina de patrunjel si le lasam 3-4 minute sa se caleasca. Adaugam apa si lasam 30 minute sa se fiarba legumele. Dovlecelul il curatam de coaja si-l taiem cubulete de aproximativ 1-2 cm. Fasolea pastai sa fie din cea ingusta si frageda, rupem capetele si o spalam sub jet de apa si o adaugam in ciorba impreuna cu dovlecelul taiat cubulete. Lasam sa fiarba 10-15 minute, adaugam orezul si borsul,usturoiul pisat, iar cand orezul este fiert se aduga concentratul de legume, sare dupa gust si verdeata tocata marunt.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

serviti cu o lingura de smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba acra de dovlecel si pastai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba acrisoara de legume a la grec