Ciolan cu crusta de miere si mustar

de papabundetot in Porc, 26 Apr 2015 | 3616 vizualizari

 

Am primit zilele trecute,aceste ciolane in ambalaj argintiu de la un amic,pentru a crea o reteta cu ele si…pentru a-mi da cu parerea …sunt buna la asta..la datul cu parerea :)).Nu mai vazusem pana la astea genul asta de preparat,e un ciolan precopt,cu rozmarin,aromat si gustos care are in interiorul pungii asteia de aluminiu si un delicios sos.Inainte de a-l gati se aseaza intr-un vas cu apa calda deoarece sosul din interior are consistenta unei gelatine si sa se desfaca la caldura pentru a nu pierde nimic din el :) Ca idee,mare lucru la aroma ciolanului nu se mai poate face,el deja fiind gatit,dar,eu m-am incapatanat si am incercat,i-am creat o crusta de miere cu mustar care l-a improspatat si i-a schimbat putin aroma fata de cea initiala care era…mai mult sarata :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2 ciolane precoapte
  • 1 kg cartofi
  • 5 cepe rosii mici
  • 1/2 radacina fenicul seminte fenicul,
  • sare,
  • chimen,
  • seminte turmenic,
  • boia iute afumata
  • Pentru crusta:
  • o lingura de miere
  • o lingura mustar dulce
  • o lingura chutney
  • smochine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan cu crusta de miere si mustar:

Am pus ciolanele cu tot cu ambalaj intr-o oala cu apa fierbinte,pentru ca sosul din interior sa se incalzeasca si sa nu ramana nimic in ambalaj :).

Cartofii i-am taiat bucati mari si i-am pus intr-o tava,am tocat cepele si radacina de fenicul si le-am asezat peste cartofi,am presarat condimentele, am amestecat bine si apoi deasupra am pus ciolanele cu tot cu sosul din punga, am acoperit tava cu o folie de copt si am dat-o la cuptor aproximativ 40 minute pana cand cartofii s-au inmuiat. Intr-un castronel am amestecat mierea cu mustarul si chuteny-ul de smochine si am pus acest amestec dupa cele 30-40 minute, peste ciolane, am dat apoi din nou tava la copt dar fara folia de aluminiu de data asta si am mai lasat-o 10-15 minute, pana cand s-a format o crusta frumoasa pe ciolane.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan cu crusta de miere si mustar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole boabe cu ciolan