Macar sa dea benga-n noi la marele fix.....
Pregatim ingredientele sa le avem la indemana cand ne apucam de treaba. Spargem alunele le prajim si curatam de coaja, apoi le taiem mai grosier. Scurgem visinele de visinata si apoi le scoatem samburii si le taiem.
Luam o tava si o imbracam cu folie alimentara si asezam o foaie de napolitana, am taiat din foaia de napolitatna ca sa fie fix cat tava in care am pus. Intr-un castron punem laptele praf si-l amestecam cu alunele. Intr-o cratita, amestecam zaharul cu cacaoa si apoi turnam apa, punem cratita pe foc si lasam sa fiarba 2-3 clocote, apoi tragem de pe foc, adaugam esenta de rom, untul, omogenizam, adaugam si visinele si la final laptele praf si amestecam bine sa se incorporeze laptele praf.
Amestecul obtinut il turnam in tava deja pregatita, turnam un strat nici subtire ,dar nici foarte gros, apoi punem o alta foaie de napolitana, invelim cu folia si venim cu o alta foaie de napolitana si procedam la fel ca prima data, in functie de cata compozitie avem asamblam ciocolata in foi de napolitana. Mie mi-au iesit doua intr-o tava de dimensiuni 35/25 cm si alta intr-o tava mai mica, pe care am facut-o cu trei foi de napolitana. Peste foi se aseaza un fund de dimensiunea tavii apoi se pune o greutate si se lasa pana a doua zi sa se intareasca apoi se portioneaza.
1
e bine sa nu puneti tot laptele praf de la inceput, eu am pus initial 1 kg, dar a fost nevoie sa mai plusez, e vorba de calitatea laptelui praf. daca este mai gras e suficient doar 1 kg....