Ciocolata de casa, cu alune de padure si stafide

de laura_n in Dulciuri, 19 Iun 2015 | 4997 vizualizari

 

Big, big yuuum! :x

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar brut
  • 300 ml apa plata
  • 1 praf de sare
  • 250 g lapte praf
  • 100 g unt moale
  • 60 g cacao neagra
  • 20 ml rom
  • alune de padure
  • stafide
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa, cu alune de padure si stafide:

Intr-un vas, punem apa, un praf de sare si zaharul. Amestecam si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, lasam la foc mediu, aproximativ 6 -7 minute. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Adaugam untul, amestecam sa se topeasca, apoi adaugam romul.

Intr-un castron, cernem laptele praf cu cacaua impreuna. 

Alunele le prajim cateva minute la cuptor, la foc iute. Le curatam de coji si le lasam sa se raceasca.

In vasul cu lapte praf, incepem sa turnam din siropul de zahar, amestecand continuu cu un tel para. Adaugam alunele si stafidele si amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena, (exceptand alunele si stafidele) inchegata, si care se dezlipeste usor de pe vas.

Pregatim forme (din silicon,preferabil) in care am presarat ornamente de ciocolata, apoi turnam ciocolata. Lasam la rece sa se inchege.

Cand vrem sa servim, portionam cu un cutit ascutit umezit cu un pic de apa rece.

Este o bunatate! Simplu si rapid de pregatit, necesita un pic de rabdare ca sa se inchege :))))

 

TIPS-URI

1

pentru gustul nostru este suficient de dulce, daca doriti si va place mai dulce, suplimentati cantitatea de zahar.

2

Puteti adauga cafea sau lichior in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa, cu alune de padure si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort merengue cu crema de lamaie