Ciocolata de casa, cu alune de padure si stafide

de laura_n in Dulciuri, 19 Iun 2015 | 5224 vizualizari

 

Big, big yuuum! :x

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar brut
  • 300 ml apa plata
  • 1 praf de sare
  • 250 g lapte praf
  • 100 g unt moale
  • 60 g cacao neagra
  • 20 ml rom
  • alune de padure
  • stafide
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa, cu alune de padure si stafide:

Intr-un vas, punem apa, un praf de sare si zaharul. Amestecam si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, lasam la foc mediu, aproximativ 6 -7 minute. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Adaugam untul, amestecam sa se topeasca, apoi adaugam romul.

Intr-un castron, cernem laptele praf cu cacaua impreuna. 

Alunele le prajim cateva minute la cuptor, la foc iute. Le curatam de coji si le lasam sa se raceasca.

In vasul cu lapte praf, incepem sa turnam din siropul de zahar, amestecand continuu cu un tel para. Adaugam alunele si stafidele si amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena, (exceptand alunele si stafidele) inchegata, si care se dezlipeste usor de pe vas.

Pregatim forme (din silicon,preferabil) in care am presarat ornamente de ciocolata, apoi turnam ciocolata. Lasam la rece sa se inchege.

Cand vrem sa servim, portionam cu un cutit ascutit umezit cu un pic de apa rece.

Este o bunatate! Simplu si rapid de pregatit, necesita un pic de rabdare ca sa se inchege :))))

 

TIPS-URI

1

pentru gustul nostru este suficient de dulce, daca doriti si va place mai dulce, suplimentati cantitatea de zahar.

2

Puteti adauga cafea sau lichior in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa, cu alune de padure si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere