Punem apa la fiert cu batoanele de scortisoara si anasonul stelat,lasam sa dea un clocot,stingem focul si lasam la infuzat cca 10-15 minute. Curatam ceapa si usturoiul,le taiem nu foarte marunt si le calim intr-o lingura de ulei. Adaugam piperul cayenne,nucsoara,cardamonul si sarea. Dupa ce s-au calit,adaugam apa (fara scortisoara si anason ),otetul si zaharul. Cand da in clocot adaugam merele si mango spalate,curatate de coaja si taiate cubulete. Lasam sa fiarba cca 50 de minute,pana obtinem un sos mai grosut. Turnam fierbine intr-un borcan sterilizat,lasam la racit la temperatura camerei dupa care il depozitam intr-un loc racoros.
Eu va recomand sa faceti cate un borcan doua,deoarece merele si mango se gasesc in supermarket tot timpul si este mai bine sa-l consumam proaspat ... Spor la treaba !