Brr.. sper c-am scris bine :D:D Sylvia mă poate corecta dacă am greşit… pupici!
Reţeta este dintr-o revistă, nu ştiu care pt era decupată.
Pentru choux:
Pentru crema:
Prepararea cremei:
Ouăle le batem spumă împreună cu zahărul şi zahărul vanilat.
Se adaugă untul moale şi se bate bine bine.
Se pune lingurile cu făină şi cele cu amidon iar apoi se amstecă repede pentru a nu face cocoloaşe.
Se pune şi laptele iar apoi pui pe aragaz, la foc mic.
Se amestecă într-una până se leagă crema, trebuie să fie un pic mai tare.
După ce s-a legat, dăm crema la rece. Când s-a răcit se adaugă sucul de lămâie.
Eu am făcut şi cremă de fructe de pădure, adăugând sirop de fructe de pădure.
Prepararea choux-ului:
Într-un vas mai înalt se pune la fiert apa împreună cu uleiul şi un praf de sare.
Se lasă până în momentul în care dau în clocot iar în acel moment se adaugă făina, toată odată.
Se amestecă alert pentru a nu face cocoloaşe, de preferat ar fi să se bage mixerul.
Se amestecă întruna până când aluatul se desprinde de pe vas, nu durează mai mult de 5 minute.
Această compoziţie se dă la răcit iar când s-a răcit se adaugă ouăle, unul câte unul.
Într-o tavă punem hartie de copt şi pregătim cuptorul.
Compozitia de choux se pune într-un sprit şi se fac formele direct în tavă.
Se dau la cuptor, în partea de sus, şi se lasă la foc iute pâna-şi schimbă culoarea spre auriu. Nu se lasă mai mult de 5 minute.
Se scot pe o tavă şi se lasă la răcit. Când s-au răcit, se taie-n doua şi le umplem cu multă cremă.
Le ornăm cu frişcă sau ciocolată şi le dăm la frigider.
Poftă bună!