Choux à la crème

de Anamaria7 in Prajituri, 20 Apr 2012 | 8518 vizualizari

 

Am mai facut o singura data, impreuna cu mama, si m-am distrat :D asa ca am vrut sa le repet. Un alt motiv, DIN NOU, m-am cam saturat de ciocolatzoshenii :P Am executat varianta rapida, cu crema cu budinca, pentru ca eram in criza de timp :P

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 200 gr faina
  • 6 oua
  • Crema:
  • 2 budinci de vanilie
  • 250 gr margarina pt prajituri
  • 600 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 1/2 pliculet intaritor pt frisca
  • Decor:
  • glazura de ciocolata
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux à la crème:

Cojile:

Punem uleiul si apa la fiert, iar cand incep sa clocoteasca adaugam TOATA faina si amestecam energic pana se desprinde de pe vas. Lasam sa se raceasca putin, apoi punem cate un ou si omogenizam bine.

Cu un posh (eu am folosit o lingura ca n-am :D) formam bilute (cu vf spiralat) intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le punem la copt in cuptorul incins la 180C. Le lasam sa se umfle si sa se rumeneasca bine.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si repede, repede le taiem capacelele, altfel aluatul se moaie si se taie mai greu.

Crema:

Facem budincile conform indicatiilor de pe ambalaj, dar cu numai 600 ml lapte. Cand sunt gata, adaugam margarina si omogenizam, apoi lasam la racit.

Frisca se bate bine cu intaritorul.

Asamblare:

Punem o lingura buna de crema in fiecare chou, acoperim cu frisca spirale, apoi punem capacelul si glazuram.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux à la crème" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

COMENTARII (20)

Bya Ralu 1

24.04.2012, 09:49

ce-mi place!si ce frumos ti-a iesit

aalliinnaa07 1

24.04.2012, 16:45

catalina79 1

27.10.2012, 20:55

Am facut si eu astazi.Minunate!!!!Sunt mai simplu de facut decat credeam.Multumesc pt reteta!pupici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]