Choux à la crème

de Anamaria7 in Prajituri, 20 Apr 2012 | 7645 vizualizari

 

Am mai facut o singura data, impreuna cu mama, si m-am distrat :D asa ca am vrut sa le repet. Un alt motiv, DIN NOU, m-am cam saturat de ciocolatzoshenii :P Am executat varianta rapida, cu crema cu budinca, pentru ca eram in criza de timp :P

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 200 gr faina
  • 6 oua
  • Crema:
  • 2 budinci de vanilie
  • 250 gr margarina pt prajituri
  • 600 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 1/2 pliculet intaritor pt frisca
  • Decor:
  • glazura de ciocolata
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux à la crème:

Cojile:

Punem uleiul si apa la fiert, iar cand incep sa clocoteasca adaugam TOATA faina si amestecam energic pana se desprinde de pe vas. Lasam sa se raceasca putin, apoi punem cate un ou si omogenizam bine.

Cu un posh (eu am folosit o lingura ca n-am :D) formam bilute (cu vf spiralat) intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le punem la copt in cuptorul incins la 180C. Le lasam sa se umfle si sa se rumeneasca bine.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si repede, repede le taiem capacelele, altfel aluatul se moaie si se taie mai greu.

Crema:

Facem budincile conform indicatiilor de pe ambalaj, dar cu numai 600 ml lapte. Cand sunt gata, adaugam margarina si omogenizam, apoi lasam la racit.

Frisca se bate bine cu intaritorul.

Asamblare:

Punem o lingura buna de crema in fiecare chou, acoperim cu frisca spirale, apoi punem capacelul si glazuram.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux à la crème" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Bya Ralu 1

24.04.2012, 09:49

ce-mi place!si ce frumos ti-a iesit

aalliinnaa07 1

24.04.2012, 16:45

catalina79 1

27.10.2012, 20:55

Am facut si eu astazi.Minunate!!!!Sunt mai simplu de facut decat credeam.Multumesc pt reteta!pupici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Choux à la crème