Choux à la crème

de Anamaria7 in Prajituri, 20 Apr 2012 | 7824 vizualizari

 

Am mai facut o singura data, impreuna cu mama, si m-am distrat :D asa ca am vrut sa le repet. Un alt motiv, DIN NOU, m-am cam saturat de ciocolatzoshenii :P Am executat varianta rapida, cu crema cu budinca, pentru ca eram in criza de timp :P

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 200 gr faina
  • 6 oua
  • Crema:
  • 2 budinci de vanilie
  • 250 gr margarina pt prajituri
  • 600 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 1/2 pliculet intaritor pt frisca
  • Decor:
  • glazura de ciocolata
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux à la crème:

Cojile:

Punem uleiul si apa la fiert, iar cand incep sa clocoteasca adaugam TOATA faina si amestecam energic pana se desprinde de pe vas. Lasam sa se raceasca putin, apoi punem cate un ou si omogenizam bine.

Cu un posh (eu am folosit o lingura ca n-am :D) formam bilute (cu vf spiralat) intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le punem la copt in cuptorul incins la 180C. Le lasam sa se umfle si sa se rumeneasca bine.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si repede, repede le taiem capacelele, altfel aluatul se moaie si se taie mai greu.

Crema:

Facem budincile conform indicatiilor de pe ambalaj, dar cu numai 600 ml lapte. Cand sunt gata, adaugam margarina si omogenizam, apoi lasam la racit.

Frisca se bate bine cu intaritorul.

Asamblare:

Punem o lingura buna de crema in fiecare chou, acoperim cu frisca spirale, apoi punem capacelul si glazuram.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux à la crème" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme cu capsuni