Choux à la creme(cu ciocolata)..

de lilik in Prajituri, 25 Apr 2011 | 6487 vizualizari

 

Hristos a inviat!!!sper ca ati petrecut Sfintele Sarbatori in liniste si fericire....
Sunt un deliciu ciocolatos aceste gogosele...

 

INGREDIENTE

  • PT GOGOSELE:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei(sau 60 gr unt)
  • 130 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 3 oua
  • PT CREMA DE CIOCOLATA:
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • 100  gr ciocolata amaruie(70% cacao)
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 4 galbenusuri
  • PT GLAZURA DE CIOCOLATA:
  • 40-50 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata amaruie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux à la creme(cu ciocolata)..:

Pregatirea gogoselelor:

punem apa cu uleiul si praful de sare pe foc intr-o oala cu fundul gros,iar cand incepe sa fiarba punem toata faina odata si amestecam energic sa nu ramana cocoloase apoi lasam pe foc mic pana se dezlipeste aluatul de pe peretii oalei.

Dam deoparte si punem cate un ou pe rand amestecan denergic sa se incorporeze.compozitia obtinuta o punem intr-un poche si formam bilute de aluat pe o tava tapetata cu hartie de copt apoi dam la cuptorul incins la 200° timp de 25-30 de minute.cand sunt gata le lasam sa se raceasca in cuptorul stins.

Pregatirea cremei:

frecam galbenusurile cu zaharul apoi adaugam faina,amestecam si adaugam treptat laptele si frisca,apoi punem pe foc mic(amestecand in continuu sa  nu se lipeasca si sa nu faca,cocoloase) ,iar cand se ingroasa punem ciocolata taiata bucati si lasam pana se topeste.lasam sa se raceasca.

Cand crema s-a racit umplem gogoselele fara a le taia doar facem o gaurica cu poche-ul.

Dupa ce le-am umplut pe toate pregatim glazura:

punem pe foc frisca si ciocolata si lasam pana se topeste,stingem focul,amestecam si lasam 3-4 minute sa se racoreasca apoi luam cate o gogosica si o trecem prin glazura.

Le punem pe un platou si le dam la frigider 1-2 ore apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux à la creme(cu ciocolata).." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu menta