Choux à la creme

de lilik in Prajituri, 20 Mar 2011 | 6421 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt pasta choux:

  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei(sau 60 gr unt)
  • 3 oua
  • 130 gr faina
  • 1 praf de sare

pt crema de vanilie:

  • 300 ml lapte
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 40 gr faina
  • vanilie
Portii: 29
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux à la creme:

Pregatirea gogoselelor:

punem apa cu uleiul si praful de sare intr-o oala cu fundul gros si punem pe foc,iar cand incepe sa fiarba dam deoparte si punem faina,apoi punem din nou pe foc si amestecam pana se desprinde aluatul de pe peretii oalei,dupa care dam deoparte si adaugam ouale cate unul pe rand si amestecam dpa fiecare in parte pana se omogenizeaza.

aluatul obtinut il punem intr-un poche si formam gogosele intr-o tava tapetata cu hartie.

dam la cuptorul preancalzit la 200° timp de 25-30 de min.

Prepararea cremei de vanilie:

punem laptele,smantana,vanilia si jumatate din zahar pe foc iar cand da in fiert adaugam ouale batute cu restul de zahar si faina.

lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa,amestecand mereu.

Cand crema si gogoselele sunt reci,taiem capacele la fiecare gogosica si le umplem cu crema,apoi punem capacele la loc si presaram zahar pudra.

TIPS-URI

1

eu am lasat crema dupa ce s-a racit circa1 ora in frigider,dupa care am umplut gogoselele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux à la creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
FURSECURI CU GEM