pt pasta choux:
pt crema de vanilie:
Pregatirea gogoselelor:
punem apa cu uleiul si praful de sare intr-o oala cu fundul gros si punem pe foc,iar cand incepe sa fiarba dam deoparte si punem faina,apoi punem din nou pe foc si amestecam pana se desprinde aluatul de pe peretii oalei,dupa care dam deoparte si adaugam ouale cate unul pe rand si amestecam dpa fiecare in parte pana se omogenizeaza.
aluatul obtinut il punem intr-un poche si formam gogosele intr-o tava tapetata cu hartie.
dam la cuptorul preancalzit la 200° timp de 25-30 de min.
Prepararea cremei de vanilie:
punem laptele,smantana,vanilia si jumatate din zahar pe foc iar cand da in fiert adaugam ouale batute cu restul de zahar si faina.
lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa,amestecand mereu.
Cand crema si gogoselele sunt reci,taiem capacele la fiecare gogosica si le umplem cu crema,apoi punem capacele la loc si presaram zahar pudra.
1
eu am lasat crema dupa ce s-a racit circa1 ora in frigider,dupa care am umplut gogoselele.