Choux cu ciocolata si caramel

de Lavinia in Prajituri, 27 Sep 2013 | 20003 vizualizari

 

Sunt extraordinar de delicioase :) Sursa de inspiratie : http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/2012/11/eclere-cu-crema-caramel.html

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 125 ml lapte
  • 125 ml apa
  • 110 ml ulei
  • 160 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de zahar
  • 4 oua

Crema de caramel:

  • 750 ml lapte
  • 8 galbenusuri
  • 160 g zahar
  • 50 g amidon
  • 50 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 130 g sos caramel

Decor:

  • 200-250 ml frisca lichida
  • sos de caramel
  • 150 g ciocolata
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 1 cub de unt
  • ciocolata milka cu caramel
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux cu ciocolata si caramel:

Pentru coji pune la fiert intr-o craticioara apa,laptele,uleiul,sarea si zaharul. Cand incepe sa fiarba adauga toata faina si amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat apoi lasa aluatul la racit. Dupa ce s-a racit aluatul adauga ouale ,unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Pune aluatul intr-un posh/punga taiata la capat si formeaza rozete in tava tapetata cu unt si hartie de copt lasand spatiu intre ele.(mie mi-au iesit 12 choux-uri mari) Baga tava la cuptorul preincalzit pentru 10 minute la foc mare si inca 20-25 de minute la foc mic(depinde de cuptor). Stinge focul si mai lasa-le la cuptor cu usa intredeschisa pentru 15 minute.

Pentru crema prima data pregatim sosul caramel. Pune intr-o craticioara la caramelizat 4-5 linguri de zahar pana capata culoarea chihilimbarului. Adauga un cub de unt (30 g) si amesteca bine pana ce untul este perfect topit. Peste unt adauga 50 ml frisca lichida si lasa sa mai dea cateva clocote.(atentie la aburi).

Lasa sosul la racit si pune laptele la fiert. Amesteca galbenusurile cu zaharul ,amidonul,faina si laptele fierbinte. Pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Adauga vanilia si caramelul si omogenizeaza bine.

Taie capacelul fiecarui choux si umple cu crema racita. Decoreaza cu frisca batuta bine si baga-le la frigider. Pentru sosul pentru decor caramelizeaza 3 linguri de zahar apoi stinge-le cu o cescuta de frisca lichida .(cca 50 ml )

Lasa sosul sa se raceasca complet apoi decoreaza fiecare choux. Pune capacelele ,decoreaza cu glazura de ciocolata si patratele de ciocolata cu caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux cu ciocolata si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosele umplute cu crema