Este senzationala
Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri.
Ciocolata o topim cu 2 linguri rom sau cafea (in functie de ce aveti sau ce va place) si o lasam sa se racoreasca.
Untul moale (il scoatem mai devreme din frigider) il frecam cu mixerul pana se face spuma impreuna cu cantitatea de zahar din cana .
Cand zaharul nu se mai simte adaugam pe rand galbenusul , mixand bine dupa fiecare.
Punem untul cu zaharul si galbenusurile deoparte si batem albusurile cu praful de sare si lingura de zahar .
In unt adaugam ciocolata ..atentie nu trebuie sa fie rece rece , este bine sa fie calduta . Amestecam bine si punem migdalele macinate , extrasul de migdale si o parte din albusurile batute.
Cu o spatula incorporam bine .
Punem faina , praful de copt si ceea ce a mai ramas din albusuri , si din nou cu spatula incorporam.
Turnam compozitia in tava tapetata si dam la cuptor aproximativ 20 minute la 180 grade
Faceti testul cu scobitoarea , dar in mijloc trebuie sa fie moale ..daca o sa-l coaceti prea tare isi schimba tesxtura .
Scoatem blatul din tava si il lasam la racit.
Pregatim glazura : Intr-un vas pe foc mic punem ciocolata , untul si cafeau sau romul si topim . Turnam peste blat si intindem astfel incat sa fie acoperit tot .
Eu am presarat deasupra fulgi de migdale .