Chiroşte aka colţunaşi

de ionix in Prajituri, 23 Mar 2010 | 18614 vizualizari

 

la acest desert au luat parte 3 generatii... i-am facut alaturi de iubita mea mamicuta si scumpa mea bunicuta....

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:  
  • 2 oua
  • sare
  • 700 g faina
  • Apa calduta
  • Pentru umplutura:  
  • 300 g branza de burduf
  • 2 oua
  • 3-4 linguri cu zahar

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiroşte aka colţunaşi:

 

-Din ingredientele date se face un aluat normal iar apa se pune putin cate putin, in functie de cum simti la mana aluatul.

 

-Branza se amesteca cu ouale batute si cu zaharul.

 

Pe o planseta curata punem putina faina si intindem o foaie.

Taiem foaia in patratele. Pe mijlocul fiecarui patratel punem cate o lingura de umplutura si unim doua colturi.

O sa ne iasa un triunghi si apasam bine pe margini pentru a nu se desprinde.

Intre timp punem o oala cu apa la fiert impreuna cu putina sare si un varf de lingurita cu faina.

Cand apa clocoteste punem triunghiurile si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand.

Dupa ce se scot din oala punem putin zahar peste.

 

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Trebuie sa amestecam cand fierb pentru a nu se prinde intre ele…

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiroşte aka colţunaşi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

ionix 1

23.03.2010, 22:01

deci se face si peste Prut ... bunica mea e din jud Suceava... daca nu e branza de burduf se foloseste branza iute... nu stiu cum se numeste exact

Teo 1

23.03.2010, 22:03

mirosul placut a ajuns si la mine! bravo!

ionix 1

23.03.2010, 22:04

Teo, am stiut cu ce sa te ademenesc...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dereie (Coltunasi cu dulceata)