Chipsuri de casa

de asubana in Aperitive / Garnituri, 20 Mar 2011 | 9495 vizualizari

 

Usor de facut si foarte gustoase. Se pot servi la bere sau sa le inmuiati intr-un sos se rosii picant sau cu usturoi etc.
In alte parti se mai nunesc si scovergi, tortilla si poate mai au si denumiri inportant ca astea de casa nu au E-uri.....

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de faina strecurata
  • 1 cana cu branza sarata, burduf,telemea,etc.
  • 2 catei de usturoi facut mujdei
  • piper, boia iute, condiment pentru cartofi sau de care doriti dupa gust
  • chimen - 1 mana
  • apa 
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chipsuri de casa:

Se amesteca toate ingredientele mentionate mai sus, puteti adauga si braza de vaca si mai adaugati sare in compozitie,

Se incorporeaza cu apa si se face o coca.

Sa fie un aluat de intins fara sa se prinda. Dati formele dorite.

Le preparati in ulei incins.Daca vreti sa iasa mai crocante faceti-le mai subtiri si invers.

Sunt gata cand se rumenesc. Arata ca niste chipsuri.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Chipsuri si snacks-uri Chipsurile au fost inventate de catre un bucatar american atunci cand un client al sau a refuzat o farfurie de cartofi prajiti pe motiv ca sunt mult prea grosi. Dorind sa il scoata din sarite pe oaspete, bucatarul a feliat cartofii foarte subtiri astfel incat sa nu poata fi mancati cu furculita, dar clientului i-au placut cartofii feliati astfel si de atunci “chipsurile” au devenit un fel de mancare savuros si des cerut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chipsuri de casa" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Scovergi