Mai bune decat cele cu carne :)))) asa am primit laude! :)))))
Din aceasta cantitate saturati cu siguranta sase persoane.
Cartofii se fierb taiati cubulete si apoi se scurg, se pun intr-un vas.
Dovlecelul se razuie pe razatoarea mare, morcovul se razuie pe razatoarea mica, apoi ceapa, usturoiul se dau si ele tot pe razatoare, ciupercutele la fel, se toaca sau se razuie, se amesteca totul cu un tel, se adauga oul, sarea, piperul, branza, faina, berea, turmericul si se amesteca bine pana se omogenizeaza.
Se formeaza chiftelutele care se trec prin amestecul in parti egale de faina si parmezan. Eu am format chiftelute mai grosute.
Se prajesc in ulei pana se rumenesc frumos, cu grija sa le intoarcem pe ambele parti. Se scot, se scurg pe un servet absorbant si apoi se asaza pe platou. Noi le-am mancat cu piure de cartofi si muraturi...
1
Daca doriti le puteti coace la cuptor, insa nu va garantez acelasi gust, dar vor fi mult mai sanatoase.