Chiftelute vegetariene cu branza in crusta de parmezan

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 27 Noi 2015 | 6542 vizualizari

 

Mai bune decat cele cu carne :)))) asa am primit laude! :)))))
 

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi medii cubulete (fierti zece minute ca pentru piure)
  • 1 ceapa rosie
  • 3 ciuperci champinion maricele
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ou mare
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri de bere
  • sare dupa gust
  • 200 gr branza telemea
  • 1/4 legatura marar
  • 1/4 legatura patrunjel
  • un praf de turmeric( il pun mereu pentru ca este foarte sanatos)
  • piper
  • o canita de parmezan, o canita de faina pentru crusta
  • ulei vegetal pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute vegetariene cu branza in crusta de parmezan:

Din aceasta cantitate saturati cu siguranta sase persoane.

Cartofii se fierb taiati cubulete si apoi se scurg, se pun intr-un vas.

Dovlecelul se razuie pe razatoarea mare, morcovul se razuie pe razatoarea mica, apoi ceapa, usturoiul se dau si ele tot pe razatoare, ciupercutele la fel,  se toaca sau se razuie, se amesteca totul cu un tel, se adauga oul, sarea, piperul, branza, faina, berea, turmericul si se amesteca bine pana se omogenizeaza.

Se formeaza chiftelutele care se trec prin amestecul in parti egale de faina si parmezan. Eu am format chiftelute mai grosute.

Se prajesc in ulei pana se rumenesc frumos, cu grija sa le intoarcem pe ambele parti. Se scot, se scurg pe un servet absorbant si apoi se asaza pe platou. Noi le-am mancat cu piure de cartofi si muraturi...

TIPS-URI

1

Daca doriti le puteti coace la cuptor, insa nu va garantez acelasi gust, dar vor fi mult mai sanatoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute vegetariene cu branza in crusta de parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Valclaudia 1

29.11.2015, 12:11

sunt excelente! Trimit copilasii la tine la masa ?

Gicuta 1

03.12.2015, 09:44

Delicioase!

RuxyRux 1

08.12.2015, 23:13

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele din orez