Chiftelute la cuptor marinate

de deyutzky in Porc, 11 Mai 2014 | 3143 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Chiftelute (aprox 30 bucati):
  • 600 g carne tocata de porc
  • 2 oua
  • 1 ceapa alba
  • 3 catei de usturoi
  • 2 felii de paine inmuiate in apa
  • marar
  • sare
  • piper
  • Sos:
  • 2 cepe rosii
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura unt
  • 1 cana suc de rosii
  • 1/2 cana de apa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute la cuptor marinate:

Amestecam carnea tocata cu ceapa si usturoiul date prin razatoarea mica, cu feliile de paine inmuiate in apa si scurse bine, mararul, sarea, piperul si ouale.

Cu mana umeda formam bilute din compozitia obtinuta.

Tapetam tava cuptorului cu hartie de copt si punem chiftelutele. 

Dam tava la cuptor la foc mic-mediu pana cand se rumenesc. Eu le-am lasat aprox 40-45 minute.

Cand sunt gata le adaugam in sos: intr-o tigaie topim untul si adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt si le lasam putin la calit. Adaugam sucul de rosii, apa, sare si piper dupa gust, amestecam si lasam cateva minute la foc mic.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute la cuptor marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MOKUSKA 1

12.05.2014, 10:00

venim la masa si noi

laura_n 1

12.05.2014, 13:43

andaleee

mihaelar63 1

14.05.2014, 20:27

Ce dor imi este de chiftelute marinate

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu sos de rosii