Sunt convinsa ca toti bucatarasii gatesc acest fel de mancare, dar aceasta este reteta pe care o am de la soacra mea si pe care o fac intotdeauna cu placere.
Ingrediente
Ingrediente pentru sos
Mod de preparare
Pentru chiftelute se amesteca toate ingredientele, se fac chiftelute cu mana umezita si se prajesc in ulei. Se scot pe un servetel de hartie care absoarbe surplusul de ulei.
Pentru sosul marinat se caleste ceapa in ulei, se adauga amidonul si se amesteca repede sa nu faca cocoloase, se stinge cu otetul si pasta de tomate dizolvata in apa. Se mai adauga incet apa pana cand sosul se leaga si devine cremos. Sosul marinat pentru chiftelute trebuie sa fie cremos si dulce acrisor. Se potriveste de sare si piper, se adauga usturoiul feliat si tarhonul. Se adauga chiftetlutele una cate una si se mai fierbe 5-10 minute la foc mic. Se presara patrunjel verde si se servesc ca atare cu smantana si paine prajita sau cu piure de cartofi.