Un sos excelent pentru chiftelute,sa il incercati!
Prepararea chiftelutelor:
Carnea de tocat se amesteca cu oul,condimentele,ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,ardeiul gras tocat cuburi(este optional).
Cartoful se da pe razatoarea mare si se lasa cateva minute,dupa care se stoarce bine de zeama si se adauga peste carnea tocata.
Punem si coltul de paine inmuiat in lapte si stors bine si patrunjelul tocat marunt
Se amesteca bine toate ingredientele dupa care se lasa 30 minute sa se odihneasca.
Se umezesc palmele se formeaza bilute,se trec prin faina si prin ouale batute bine, dupa care se pun la prajit intr-un ceaun cu ulei incins.
Se scot pe un servet de hartie sa absoarba uleiul in exces.
Prepararea sosului:
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline.
Dupa cateva minute se adauga ciuperciile scurse de zeama,condimentele si cutia de rosii cuburi.
Se toaca marunt usturoiul si se adauga peste sos,impreuna cu foile de dafin.
Se adauga chiftelutele facute si se lasa la foc potrivit sa mai scada zeama.
Se servesc cu muraturi.