Cand va saturati de chiftelutele clasice din carne de porc, vita sau pui, va propun sa le faceti si pe acestea din somon. Sunt usoare si gustoase si bineinteles sanatoase, mai ales daca le prajiti la cuptor asa cum am facut eu.
Sursa mea de inspiratie a fost Cristina Toth de la Diva in bucatarie
Fierbem cartoful spalat in coaja si morcovul curatat, il fierbem separat.
Indepartam pielea de pe fileul de somon si prajim somonul pe ambele parti intr-o tigaie incinsa. Presaram doar un pic de sare peste somon.
Dupa ce avem toate ingredientele pregatite si sunt reci sau la temperatura camerei, trecem la treaba.
Tocam somonul cu un cutit, ceapa curatata o tocam marunt iar cartoful si morcovul le dam pe razatoare. Adaugam oul, pesmetul si condimentele si omogenizam.
Formam din compozitia obtinuta bilute rotunde, pe care le dam prin pesmetul amestecat cu seminte de susan.
Asezam bilutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25 de minute.
Servim chiftelutele din somon calde alaturi de o garnitura de legume sau reci ca aperitiv alaturi de alte aperitive.