Pregatire chiftelute:
Pasul1 : Carnea tocata se pune intr-un bol.
Pasul2: Separat intr-un vas batem ouale cu un praf de sare,cu faina si le adaugam peste carne.
Pasul3: Amestecam carnea cu ouale batute,adaugam mararul si usturoiul tocate marunt.
Pasul4: Curatam cartofii,ii spalam,ii dam pe razatoarea cu orifici mici,ii stoarcem si ii adaugam peste amestec.
Pasul5: Potrivim de sare si piper.
Pasul6: Ne umezim palmele si formam bilute din compozitia rezultata.
Pasul7: Prajim chiftelutele in ulei incins!
Pregatirea sosului:
Pasul1: Curatam si calim ceapa in 2 linguri de ulei.
Pasul2: Adaugam un pahar de suc de rosii,apoi diluam in apa 3 linguri de pasta de rosii. Le adaugam peste ceapa calita.
Pasul3: Curatam usturoiul,il taiem feliute si il adaugam in sos.
Pasul4: Adaugam cimbru si potrivim de sare!
Pasul5: Dupa ce sosul este gata, adaugam chiftelutele si mai lasam cateva minute pe foc!
Pofta buna!