Chiftelute din dovlecei cu garnitura de legume

de Julie in Aperitive / Garnituri, 18 Iun 2010 | 15318 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute:
  • 2 dovlecei potriviti
  • un morcov
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 oua
  • o legatura marar
  • putin patrunjel
  • 5-6 linguri pesmet
  • sare, piper,condiment de chiftele
  • Pentru garnitura:
  • 8-9 ciuperci proaspete
  • 200 g cu legume congelate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din dovlecei cu garnitura de legume:

Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il dam pe razatoarea cu ochiurile mari. Il punem intr-o sita si il presam bine sa se scurga toata
zeama.

Curatam si morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Pisam usturoiul si tocam marunt verdeata.

Intr-un bol amestecam dovlecelul cu morcovul, verdeata,usturoiul, ouale, sare, piper si condiment de chiftele dupa gust. La sfarsit punem pesmetul, daca mai este nevoie mai adaugam.

Udam mainile cu apa si formam chiftelute pe care le prajim in ulei incins. Le scoatem apoi pe servete din hartie.

Daca in compozitia de chiftele vom pune si 4-5 linguri cu branza rasa, acestea vor avea un gust si mai bun!

Preparam si garnitura:

Intr-un vas cu apa care fierbe punem legumele congelate.Le lasam sa fiarba 7-8 minute si apoi le scurgem de apa.

Spalam ciupercile si le taiem felii. Le prajim apoi cateva minute in 4-5 linguri  ulei. Peste ciuperci adaugam legumele si mai calim 5-6 minute. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Servim chiftelutele calde, alaturi de garnitura de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din dovlecei cu garnitura de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

25.06.2010, 11:27

A venit randul chiftelutelor. Numai ca le-am bagat la cuptor , nu le-am prajit. Au iesit o minunatie !

Julie 1

25.06.2010, 11:35

Bunica, ma bucur!
Cat despre modul de preparare...fiecare face cum crede!

UrsanMihaela 1

30.07.2018, 18:34

arata apetisante chiftelele tale

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua in cupe de legume