Chiftelute din cartofi si orez

de Bucataras Medi in Mancaruri de post, 16 Iun 2010 | 10220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 1 pahar cu orez
  • 2 fire de usturoi verde
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1-2 linguri de faina
  • ulei
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din cartofi si orez:

Cartofii se spala si se fierb in coaja.Se lasa sa se raceasca,se curata de coaja si apoi se zdrobesc  cu ajutorul unei furculite.

Separat orezul se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare si putin ulei.Cand este gata fiert , se trage de pe foc si se lasa sa se racoreasca.

Se amesteca cartofii zdrobiti cu orezul, se adauga ceapa,usturoiul si patrunjelul taiate marunt.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Daca compozitia este prea moale se poate adauga 1-2 linguri de faina.

Se formeaza chiftelute care se trec prin faina, se aseaza in tava de briose unsa cu ulei si tapetata cu faina si se dau la cuptor.Se pot si praji dar eu le-am preferat coapte.Se lasa sa se rumeneasca , se scot din cuptor , se lasa sa se racoreasca putin si apoi se scot din forma.Se servesc atat calde cat si reci cu mult marar .

Sunt ideale pentru o zi de post.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din cartofi si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Laly 1

16.06.2010, 11:45

Of Medi cat ai mai muncit.Hai ca vin cu o imbratisare sa-ti mai treaca oboseala

Bucataras Medi 1

16.06.2010, 11:47

Rocsi, multumesc.................chiar pentru o zi de post le-am pregatit................

Bucataras Medi 1

16.06.2010, 11:48

Laly, esti tare draguta...........si eu te imbratisez cu mult drag..............

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu orez, o reteta gustoasa si economica