Pentru seara de Revelion am pregatit pe langa aperitivele mai cunoscute si aceste chiftelute de somon. Mie mi-au placut tare mult pentru ca sunt mai usoare, foarte gustoase si nu au grasime. Chiar ma gandeam ca ar fi foarte bune cu un sos de usturoi sau cu iaurt si lamaie.
Oricum este o reteta simpla, se poate pune in ele orice va trece prin minte.
Cand am inceput sa lucrez cu fileul de somon, pisicul mic a inceput sa faca galagie si sa se agite, parca urla, ,vreau si eu,,.
Cand au fost coapte, a venit draguta mea care a vrut sa guste repede. M-am bucurat cand am vazut-o ca mananca cu pofta.
Am tocat somonul, ceapa, usturoiul, ardeiul si mai mult de jumatate din porumb. Le-am dat prin masina de tocat cu ciur mai mare.
Intr-un bol amestecam tot ce am macinat impreuna cu porumbul ramas, sare, piper, nucsoara, ouale si pesmetul si amestecam bine ca sa se omogenizeze bine de tot.
Din compozitia obtinuta, formam chiftelutele. Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Punem chiftelele la copt in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 15-20 minute.
1
se poate pune ceapa verde taiata marunt