Chiftelute de peste Monstruleti

de epurasha2bb in Mancare copii, 30 Apr 2010 | 6316 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • file de cod
  • 1 ceapa
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 lingura de faina
  • 1 ou
  • 1 morcovas
  • 2 felii de paine
  • putin unt
  • 1 praf de sare
  • 1 cartof
  • firicele de marar verde si patrunjel verde
  • putina pasta de ton la tub Rio mare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de peste Monstruleti:

Se fierbe fileul de cod/salau in apa cu putina sare.Se fierbe separat si cartoful cubulete tot in apa cu sare.Apoi pestele se paseza bine cu un blender de mana iar cartoful se zdrobeste cu furculita.Se toaca ceapa marunt si se caleste putin impreuna cu morcovasul data pe razatoarea mica in 2 linguri de ulei .Apoi se amesteca ceapa s morcovul calit cu pestele fiert si pasat si cu cartoful fiert si zdrobit, se da un praf de sare.Se adauga oul batut si lingura de faina.Se amesteca bine si apoi se fac chiftele ce se prajesc in tigaie (eu folosesc sistemul Doubletta care necesita foarte putin ulei, sau se poate doar unge cu putin unt tigaia).Se rumenesc bine pe ambele parti si apoi se scurg pe un prosop de bucatarie absorbant si se aranjeaza sub forma de monstruleti.Cum am facut monstruletii:

am rumenit in tigaia Doubletta 2 felii normale de paine din care am decupat din fiecare cate 2 discuri mici cu gura biberonului.Apoi le-am rumenit putin si le-am asezat pe un platou alb.Am asezat cate 2 discuri mici de paine prajita pe care am pus cate un mot de pasta de ton si in mijloc o picatura de ketchup sau pueti pune ardei colorat.Apoi din restul de painica am taiat cu cutitul pur si simplu bastonase care servesc drept manute si picioruse.cateva firricele de verdeata drept sprancene si gata monstruletii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de peste Monstruleti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

nadina73 1

02.05.2010, 19:52

roberta stiu ca ma asteptai asa ca am ajuns si am pus is furcile 5 la numar

epurasha2bb 1

03.05.2010, 09:44

multumesc mult de tot fetelor!
nadina eu mereu iti opresc un loc!

nadina73 1

03.05.2010, 09:49

multumesc roberta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Nudly