Se fierbe fileul de cod/salau in apa cu putina sare.Se fierbe separat si cartoful cubulete tot in apa cu sare.Apoi pestele se paseza bine cu un blender de mana iar cartoful se zdrobeste cu furculita.Se toaca ceapa marunt si se caleste putin impreuna cu morcovasul data pe razatoarea mica in 2 linguri de ulei .Apoi se amesteca ceapa s morcovul calit cu pestele fiert si pasat si cu cartoful fiert si zdrobit, se da un praf de sare.Se adauga oul batut si lingura de faina.Se amesteca bine si apoi se fac chiftele ce se prajesc in tigaie (eu folosesc sistemul Doubletta care necesita foarte putin ulei, sau se poate doar unge cu putin unt tigaia).Se rumenesc bine pe ambele parti si apoi se scurg pe un prosop de bucatarie absorbant si se aranjeaza sub forma de monstruleti.Cum am facut monstruletii:
am rumenit in tigaia Doubletta 2 felii normale de paine din care am decupat din fiecare cate 2 discuri mici cu gura biberonului.Apoi le-am rumenit putin si le-am asezat pe un platou alb.Am asezat cate 2 discuri mici de paine prajita pe care am pus cate un mot de pasta de ton si in mijloc o picatura de ketchup sau pueti pune ardei colorat.Apoi din restul de painica am taiat cu cutitul pur si simplu bastonase care servesc drept manute si picioruse.cateva firricele de verdeata drept sprancene si gata monstruletii!