De când le-am vazut la Gaby, am poftit la ele. Iată că le-a venit rândul! Super delicioase! Mulțumesc Gaby pentru idee! :-*
Pentru chiftele se amestecă carnea tocată, cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă, se asezonează de sare, piper, boia și mărar. Apoi se modelează cu mâna udă chifteluțe, mi-au ieșit 26 de bucăți.
În cuva de la mașina de pâine se pun pe rând berea, sarea, zahărul, uleiul, făina și drojdia. Se programează pentru aluat cca. 90 de minute.
Când s-a terminat programul, se scoate aluatul, se întinde, sa taie în rondele. Se pune pe fiecare rondea câte o chifteluță. Se modelează biluțe, care apoi se pun în tavă și se ung cu ou. Se pun la cuptor cca. 40 minute până se rumenesc frumos.
Se servesc reci sau calde, cu sos de roșii sau muștar.
Poftă bună!
1
inainte de a da la cuptor se pot presara cu putin susan, mac sau seminte de in