Chiftele cu ceapa marinata si maioneza

de UrsanMihaela in Porc, 20 Ian 2018 | 8714 vizualizari

 

Acum, multi ani am mancat de la o colega chiftele cu ceapa marinata prin oparire si maioneza. Au fost un deliciu si de atunci am preparat acea reteta de mai multe ori.

   Zilele astea am intalnit la o prietena o reteta cu ceapa marinata fara oparire si am zis sa incerc si aceasta varianta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele : 
  • 500 gr carne de porc si vita tocata 
  • 1 felie de paine alba inmuiata in apa si stoarsa 
  • 1 ceapa potrivita tocata marunt 
  • 3 catei de usturoi 
  • 1 legatura de marar tocat 
  • 2 oua 
  • 1/2 lingurita cibru tocat 
  • ulei 
  • piper 
  • sare
  • Pentru ceapa marinata : 
  • 4 cepe mari 
  • 6 linguri de maioneza (de la 2 galbenusuri) 
  • 1 lingura de sare 
  • 2 linguri de otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu ceapa marinata si maioneza:

  Mod de preparare chiftele

Din carnea tocata si celelalte ingrediente se formeaza un amestec omogen din care se modeleaza chiftelele mici si rotunde.
   Aceste chiftele se prajesc in ulei pana se rumenesc pe toate partile.
   Chiftelele prajite se pun intr-un vas.

Mod de preparare ceapa marinata

   Ceapa se curata, se spala, se taie julien, cat se poate de subtire. Se presara cu sare, se amesteca bine, apoi se lasa intr-un vas acoperit 1-2 ore. Sarea va scoate din ceapa, apa si gustul iute.

   Se lasa la scurs, bine de tot, intr-o sita sau se stoarce simplu cu mana. Se adauga 2 linguri de otet si se mai lasa 15-20 minute sa patrunda gustul de otet in ceapa. Se scurge surplusul de otet, daca este cazul, apoi se amesteca ceapa cu maioneza si cu chifelele.

TIPS-URI

1

incercati aceasta reteta si nu veti regreta

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu ceapa marinata si maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saslik