De cand am inceput sa tot fac paine in casa, am inceput sa ma gandesc la diverse combinatii astfel incat sa schimb si aroma si forma painii. Asa a fost si in cazul acestor chifle pufoase, pe care am ales sa le combin cu oregano aromat si cu ulei de masline.
Super bune, usor de facut, trebuie sa le incercati! Sunt ideale pentru hamburgeri :)
Faina am cernut-o si am pus-o intr-un bol incapator. Am adaugat peste ea oregano.
Am incalzit putin laptele si am dizolvat in el zaharul si drojdia.
Le-am adaugat peste faina, am pus sare si ulei de masline.
Am framantat timp de cateva minute aluatul, apoi l-am pus la dospit 1 ora intr-un loc mai cald.
Pe masa infainata am inceput sa modelez bucati de aluat mici. Le-am dat forma rotunda (aprox) si le-am asezat in tava pe hartie de copt. Am lasat loc intre ele ca sa nu se uneasca la copt.
Le-am uns cu galbenus de ou, le-am crestat putin in mijloc si am pus seminte de in.
Am pus tava la cuptorul preincalzit si am lasat la foc mediu pana cand chiflele au prins o culoare usor rumena.
Le-am servit calde cu mare pofta, insa sunt ideale si a doua zi si la fel de pufoase daca sunt pastrate intr-un cos si acoperite cu un prosop curat.