Chifle pentru hamburgher

de Anastasia in Piine, 26 Apr 2010 | 6068 vizualizari

 

O reteta super pufoasa si gustoasa, pe care am imprumutat-o de la cccris, pentru ce-i multumesc frumos, reteta a suferit putine modificari, pentru ca ea are cuptor pentru paine special, dar eu am facut varianta pentru un cuptor obisnuit, si cred ca nu a iesit mai rau :)

 

INGREDIENTE

  • ca masura un pahar de 200 ml.
  • 1 pahar lapte caldut
  • 2 linguri unt la temperatura camerei
  • 3 pahare faina
  • 1,5 lingurita drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou pentru uns
  • 1 lingura susan pentru presarat deasupra chiflele
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pentru hamburgher:

1. se toarna intr-un castron laptele caldut si se dizolva cu drojdia si zaharul pana se descompune drojdia

2. adaugati untul si faina cernuta treptat cate o portie ~ de jumatate din pahar si o mixati cu mixerul( cu telul pentru aluat tare ) la viteza mica pana se incorporeaza, mai adaugati la fel inca o portie de faina si lingurita de sare si mixati in continou pana se incorporeaza faina, si tot asa, adaugand cate o portie de faina pana o terminati pe toata

3. dupa ce a-ti optinut coca de aluat, o framantati putin cu mana pana se omogenizeza bine vre-o 5 minute si o puneti intr-un bol uns cu unt intr-un loc caldut ferit de curenti si galagie ( in cazul meu eu pun intodeuna coca in cuptorul cu microunde preaincalzit un minut ) pentru 1 ora acoperita cu folie alimentara

6. dupa ce a trecut timpul in care coca a crescut, se inparte in 9 bucati de aceeasi marime si se pune iar la crescut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei, dupa care o infainati cu faina de porumb si repartizati bilutele de aluat la distanta intre ele

7. le puneti la crescut in cuptorul aragazului incalzit la temperatura minima in jur de 4 minute si le acoperiti cu o farfurie inca pentru 40~50 de minute, pana i-si dubleaza volumul

8. dupa ce au crescut frumos, le ungeti cu un ou batut cu putin lapte si le presarati cu susan, le dati in cuptor la temperatura maxima si ( pulverizat cu putina apa, asta pentru a forma o crusta rumana dar moale la suprafata ca la chihfle ) in jur de 15-20 de minute in functie de cuptor si le lasati la copt pana se rumenesc la suprafata

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pentru hamburgher" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte de floarea soarelui