Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si uleiul.In Laptele caldut se dizolva drojdia si zaharul si se lasa sa stea 10 minute.Apoi laptele se toarna peste faina si se framanta pana cand rezulta un aluat nelipicios.Aluat este lasat la dospit pana cand isi dubleaza marimea.Se fac mingiute de marimea dorita si se aseaza in tava de copt si se mai lasa la crescut 10-15 minute.Apoi se baga la cuptor la 180 grade timp de 20-30 minute, aici depinde si de cuptor.Eu imi dau seama cand sunt gata dupa culoare.Dupa ce le-am scos din cuptor le punem pe un tocator de lemn,acoperite cu un prosop si le lasam pana se mai racesc.Abia apoi le putem taia.
Pieptul de pui il tinem 1 ora in bait cu diferite condimente.Nu folosesc mereu aceleasi condimente dar uleiul, Cimbrul,sarea si piperul sunt nelipsite.Mai putem folosi zeama de lamaie,vin alb sau rosu si otetul balsamic da rezultate bune.Pieptul de pui l-am facut la tigaie in putin unt.La fel am procedat si cu bucatile de bacon.
Dupa cum cred ca v-ati dat seama nu am cele mai exacte retete.
Bucataria nu este farmacie.Totul sta in simtirile fiecaruia si in gust.Se prea poate ca 1 gram de sare sa fie mai "sarat" decat acelasi gram de sare cules din alta salina.Asadar sper sa va obisnuiti cu stilul meu mai liber.Postez mai multe poze cu diferiti pui cu bacon de i-am facut de-a lungul timpului.