Chifle cu leurda

de Lau in Piine, 3 Mai 2020 | 2315 vizualizari

 

"Aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri parmezan ras
  • 3 legaturi leurda
  • 1 varf cutit piper
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu leurda:

Intr-un bol cernem faina amestecam cu sare si parmezanul ras prin razatoarea mica,facem o adancitura adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si cca 100 ml apa calduta,acoperim si lasam la dospit 10 min.

Adaugam leurda tocata ,piperul ,uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta.

Acoperim cu un prosop si lasam la dopsit pana ce isi dubleaza volumul.

Eu am facut chfle dar daca dorim putem sa facem paine.

Impartim aluatul in 9 bucati,fiecare bucata o modelam usor ca o minge.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt,acoperim si lasam la dospit 30 min pana ce isi dubleaza volumul.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.

Eu am asezat dedesubt o tava cu apa pe toata perioada coaceri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

madi_marin 1

05.05.2020, 21:52

RuxyRux 1

09.05.2020, 00:45

Imi imaginez deja gustul!Imi plac!

dantes 1

09.05.2020, 10:58

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine taraneasca ruseasca cu usturoi verde si ierburi de gradina