ca sa-i bucuram pe copii:)
Luati o chifla si o taiati putin pe mijloc si tinand-o in mana asa intredeschisa spargeti cu cealalta mana un ou si asezati-l inauntrul chiflei asa crud. Inchideti marginile chiflei si le prindeti cu o scobitoare , ungeti chifla cu unt deasupra si bagati la cuptor cateva minute.Scoateti chifla si deschideti putin pentru a adauga si cascavalul ras.Inchideti la loc si asezati pe o farfurie in mijloc, aceasta va fi carapacea testoasei.
Din cealalta chifla decupati un cerculet cu gura biberonului(acesta va fi capul) si apoi taiati cu cutitul 4 bucati din margine drept labutele tastoasei.Faceti mici puncte albe pt,nas si ochi din iaurt si gurita dintr-o bucatica de ardei rosu.Apoi asezati cateva bucatele de ceapa verde drept par.E delicios si haios!
1
Daca nu gasiti chifle cu model pe spate le puteti face in casa din aluat de paine dospit(puteti cere de la o brutarie )si faceti mici gogoloaie, le lasti un pic sa mai creasca acoperite si apoi le faceti un model pe spate.In mijloc un cerculet cu gura biberonului si apoi cu dosul cutitului trasati raze dinspre cerc spre exterior.Cand sunt coapte le lasati un pic sa se raceasca.
2
dupa plac in umplutura puteti adauga si mezeluri sau bucatele de ardei.