Cheesecake cu ricotta si pere

de Adele in Prajituri, 26 Apr 2014 | 4502 vizualizari

 

Un dulce rapid specific zonei in care locuiesc ,fara coacere si fara oua :)

 

INGREDIENTE

  • 300 gr biscuiti simpli
  • 100 gr alune.
  • 75 gr unt
  • 250 gr ricotta
  • 100 gr zahar
  • 250 ml frisca
  • esenta de pere
  • 1 compot de pere
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ricotta si pere:

Mixam biscuti cu alunele pana devin pulbere.

Intr-un vas punem ricotta si o amestecam bine cu zaharul pana devine cremoasa,adaugam frisca lichida si continuam sa amestecam bine pana devine cremos .Intre timp scurgem perele si le taiem bucati mici dupa care le adaugam in compozitie impreuna cu esenta de pere amestecam bine si dam la rece pentru cateva minute.

Intr-o cratita punem untul la topit dupa care il turnam peste biscuiti si amestecam bine.

Pregatim o forma de cheesecake (eu am folosit o tava rotunda pentru copt) punem jumatate din biscuiti si presam bine ,turnam crema si la fel preseam bine dupa care punem si restul de biscuiti presam bine si dam la rece pentru cel putin 12 ore.

Cand il scoatem din forma il asezam in platou si presuram zahar pudra.

TIPS-URI

1

Puteti folosi si branza scoapta de vaci.

2

In loc de compot puteti folosi si pere proaspete pe care le curatati si le coaceti cu zahar si un cub (25 gr) de unt la foc mic pentru cateva minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ricotta si pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Fanta de portocale