Pentru zile calduroase, un desert rapid si racoros, fara coacere!
Biscuitii se macina la robot si se amesteca cu untul topit. Se aseaza intr-o forma cu pereti detasabili si se preseaza bine de tot. Se pune forma la frigider.
Piersicile se curata de coaja si se taie cubulete, apoi se lasa la scurs.
Zmeura se amesteca cu zaharul si se pune la foc, zdrobindu-se bine cu lingura. Se opresc cateva zmeurici pentru decor. Se lasa apoi pe foc mic pana se topeste zaharul, apoi se pune vasul la racit in apa rece.
Se mixeaza branza ricotta cu zaharul pudra si vanilia pana devine pufoasa, apoi se adauga iaurtul. Se incorporeaza piersicile taiate in crema si se toarna in forma de tort, peste blatul de biscuiti.
Piureul de zmeura se aseaza deasupra si se amesteca usor in crema, la suprafata. Se lasa prajitura la frigider cateva ore bune, sau peste noapte.
1
La crema, se poate folosi si un pliculet de gelatina, dizolvata in prealabil in apa rece, apoi topita. Crema va deveni mai tare la frigider, dar e perfecta si fara :)