Cheesecake cu mure si ciocolata

de VanessaAli in Prajituri, 20 Aug 2015 | 3510 vizualizari

 

Inca o reteta de vara!
Sau de orice anotimp, daca aveti mure la congelator. Este un cheesecake sanatos si delicios!

 

INGREDIENTE

Pentru crusta:

  • 400g biscuiti
  • 100g unt
  • 100g ciocolata cu lapte

Pentru umplutura:

  • mure (cat sa acopere baza din biscuiti)
  • zahar pentru mure
  • 1kg branza de vaci cremoasa (Pilos)
  • 250g zahar
  • 4 oua

Pentru sosul de mure:

  • cam tot atata mure cata ati folosit la umplutura
  • la fel si zahar
  • 1 lingura amidon
  • 100 ml apa ramasa dupa ce ati spalat murele
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu mure si ciocolata:

Incepem prin a face crusta. Punem ciocolata sa se topeasca la bain-marie si dupa adaugam untul peste. Biscuitii ii bagam in robot si ii maruntim foarte fin.Ii punem intr-un bol si adaugam peste ei ciocolata cu untul (dupa ce s-au racit putin). Amestecam cu o lingura, apoi cu mana.

Tapetam o tava cu hartie de copt (optional). Eu am folosit una dreptunghiulara pentru ca nu am vrut sa iasa ca un tort. Turnam compozitia in ea si o uniformizam, avand grija sa ajunga si pe margine. Murea o spalam si o amestecam cu zahar (putem face asta de la inceput ca sa se mai topeasca). O punem peste biscuiti astfel incat sa acopere cat mai multa suprafata.

Pregatim crema: branza de vaci o mixam cu zaharul si apoi adaugam pe rand cate un ou. Turnam compozitia toata peste mure.

Acum ne ocupam de sos. Murea spalata se stoarce bine si lichidul mov se pastreaza. Se pune pe aragaz (murea) cu zahar si o lasam sa fiarba 2-3 minute. Lichidul il amestecam cu o lingura de amidon si avem grija sa nu ramana cocoloase. Il turnam peste mure si lasam sa mai fiarba cam un minut.

Luam de pe foc si o dam prin sita ca sa nu ramana samburi.Va rezulta un sos putin ingrosat. Il punem alocuri peste branza dupa care, cu o scobitoare, facem cercuri pe suprafata cheesecake-ului.

Urmeaza sa dam tava la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 50 de minute.Dupa ce trece acest timp oprim cuptorul si mai lasam cheesecake-ul inauntru pentru o ora. Incercati sa nu-l deschideti in acest timp.

Dupa o ora il puteti scoate, il lasati la racit si dupa il puneti  la frigider pentru cel putin o ora.

Stiu, partea cu asteptatul e mai grea, dar cred ca merita, e mult mai bun rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu mure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si visine