Acest cheesecake este al doilea pregatit o data cu cel de piersici.
http://www.bucataras.ro/retete/cheesecake-cu-piersici-fara-coacere-78632.html
Asezati pe fundul si pe peretii vasului in care veti monta prajitura folie alimentara sau folie de aluminiu.
Pregatiti blatul. Biscuitii maruntiti bine se amesteca cu untul topit. Compozitia rezultata se aseaza pe fundul tavii cat mai omogen si bine tasat puteti. Puneti vasul in frigider cat timp pregatiti crema de branza.
Frisca se bate bine. Separat amestecati ricotta cu iaurtul si cu zaharul. Incorporati frisca in amestecul de ricotta si omogenizati bine. Gelatina se pregateste conform instructiunilor si se incorporeaza in crema de branza.
Varsati crema de branza peste baza de biscuiti niveland cu grija. Lasati vasul la frigider 2-3 ore, pana se intareste crema de branza.
Jeleul de lamaie. Zeama de la 2 lamai se amesteca cu sucul de piersici, cu zaharul si cu faina. Puneti compozitia pe foc si amestecati incontinuu sa nu se faca cocoloase. Cand jeleul se ingroasa, luati-l de pe foc si asezati-l uniform peste prajitura.
Mai lasati la frigider 2-3 inainte de a consuma.
Ornati cu lamaie dupa imaginatie.
Serviti cu placere.
1
in crema de branza puteti inlocui iaurtul simplu cu iaurt cu lamaie.