Cheesecake cu jeleu de zmeura

de -Licurici- in Dulciuri, 22 Noi 2015 | 8782 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250g biscuiti;
  • 200 g unt.
  • Pentru umplutura:
  • 500 g mascarpone;
  • 100 ml frisca lichida;
  • o cana de zahar;
  • 2 lingurite coaja de lamaie+portocala;
  • o ligurita esenta de lamaie,
  • un plic de gelatina
  • Pentru jeleu:
  • 400 g zmeura congelata;
  • un pahar de zahar,
  • 2 plicuri de gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu jeleu de zmeura:

  • Am zdrobit biscuitii cu palma sa ramana bucati mai mari, i-am amesttecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma cu peretii detasabili.
  • Am presat bine, apoi am bagat forma o ora la frigider.
  • Intre timp, m-am apucat de crema. 
  • Am mixat mascarponele cu zaharul, esenta si coaja de lamaie + potocala, iar frisca am mixat-o separat.
  • Gelatina am lasat-o 10 min la inmuiat in apa, in doua pahare (un plic pentru frisca si 2 plicuri pentru jeleu).
  • Am amestecat frisca cu gelatina, apoi am adaugat peste crema mascarpone.
  • Am scos blatul de la frigider si am adaugat crema, apoi l-am bagat din nou la rece, pana am facut jeleul.
  • Am lasat zmeura la dezghetat, apoi am fier-o 5 min impreuna cu zeama pe care a lasat-o si zaharul. Daca este putina zeama se mai adauga apa.
  • Am lasat sa se raceasca putin, apoi am adaugat  gelatina si am amestecat.
  • Cand s-a mai racit, am adaugat jeleul peste crema si am bagat la frigider pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu jeleu de zmeura