Cheesecake cu fructe de cactus

de papabundetot in Torturi, 8 Noi 2014 | 3993 vizualizari

 

Pentru ca astazi este mare sarbatoare,Sfintii Mihail si Gavril si desertul meu trebuia sa fie ceva deosebit,asa ca am ales fructele de cactus,pentru ca imi doream de mult sa leincerc.Nu pot spune ca am ramas asa..profund impresionata pentru ca nu e asa,sincer ma asteptam sa aiba un gust mai predominant nu sa imi pun eu imaginatia la incercare sa le dau cat de cat un gust :) As zice ca sunt apropiate ca si gust de pepenele verde,dar cu multi samburi mici,care desi comestibili sunt foarte tari si deranjanti,asa ca eu am folosit o sita fina pentru a-i elimina.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 250-275 gr biscuiti
  • 120 gr unt
  • Pentru crema:
  • 7-8 fructe de cactus
  • 500 gr ricotta
  • zeama de la o lamaie
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 400 ml frisca
  • 6 foi de gelatina
  • 3 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu fructe de cactus:

Blatul: Biscuitii impreuna cu untul la temperatura camerei le-am pus in robot si le-am amestecat bine pana cand s-au omogenizat,apoi am pus totul intr-o forma de tort,am presat bine cu mana pentru ca blatul sa fie uniform si am dat forma la frigider sa se intareasca untul.

Fructele de cactus le-am curatat pe rand de coaja (eu am folosit o furculita pe care am introdus-o in fruct,pentru a nu ma intepa in spinii lor foarte fini care nu prea se vad cu ochiul liber dar exista ),apoi le-am taiat cubulete si le-am pus la foc impreuna cu o jumatate de lingura de zahar si semintele de la o pastaie de vanilie.Dupa ce aromele s-au amestecat si fructele s-au inmuiat bine,le-am dat printr-o sita pentru a elimina samburii,am adaugat zeama de la o jumatate de lamaie,6 foi de gelatina inmuiate in prealabil in apa rece,am amestecat bine pana cand gelatina s-a topit si am dat deoparte sa se raceasca.

Ricotta am pus-o intr-un castron,am adaugat si la ea zeama de la o jumatate de lamaie,3 linguri si jumatate de zahar si am mixat bine pana cand zaharul s-a topit.Frisca am batut-o bine,pulpa de cactus racita am adaugat-o peste ricotta si am mai adaugat si cateva linguri bune de frisca,am amestecat pentru a combina toate aromele si am turnat acest amestec peste blatul de biscuiti.Am pastrat putina frisca pentru a orna cheesecacke-ul,el fiind totusi festiv 

Am lasat prajitura la frigider aproximativ 4-5 ore sa isi faca gelatina efectul,apoi am ornat cu putina frisca si seminte de mac.

La multi ani tuturor Mihai,Mihaela,Gabriel,Gabriela!!!!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu fructe de cactus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oreo Cheesecake