Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 15 Mai 2013 | 19886 vizualizari

 

Inca de cand am citit articolul "My blueberry nights - starile unei fete ce iubeste tarta cu afine" postat de catre Adinuta, am ramas cu un dor nebun dupa tarta cu afine.... dar si dupa povestea in sine! Dupa amintiri....
Asa ca m-am decis, in sfarsit, sa incerc un desert altfel! Diferit de budincile si placintele care erau punctul meu forte! Trebuie sa mai lucrez la aspect, trebuie sa respect intocmai reteta, lucru pe care, de altfel, nu il fac niciodata... Am pe lista multe "dulceturi" ce vreau sa le incerc, insa deocamdata ma opresc aici: Cheesecake cu dulceata de afine

 

INGREDIENTE

Pentru blat avem nevoie de:

  • 250 g biscuiți
  • 150 g unt
  • zahăr dupa gust
  • 1 fiola esenta de rom

Pentru umplutură avem nevoie de:

  • 40 g gelatină
  • zahar dupa gust
  • 1 kg brânză proaspata
  • 400 ml frisca lichida
  • esente de vanilie dupa gust
  • 500 ml smântână (20% grasime
  • 1 borcanel cu dulceata de afine (eu am folosit de la Raureni)

Pentru topping avem nevoie de:

  • 300 ml frisca
  • esente dupa gust
  • 1 borcanel cu dulceata de afine
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere):

Topim untul și adăugam biscuiții macinati, zahărul si esenta de rom. Amestecam bine si omogemizam  compozitia, care trebuie sa fie usor faramicioasa. O turnam apoi intr-o formă/tava rotunda, cât mai uniform. Lăsam tava la rece, pentru a se întări  blatul, timp in care pregatim umplutura.

Batem brânza cu ajutorul unui mixer, adaugând treptat zahărul, smântâna si frisca mixata impreuna cu esentele dupa gust.  Adaugam si dulceata de afine, omogenizand compozitia. Încorporam apoi gelatina (Punem gelatina intr-un vas cu 250 ml de apa rece si lasam cam 10 minute sa se inmoaie. Incalzim apoi vasul usor, pe baie de apa, amestecand continuu pentru a se dizolva in totalitate) si amestecam usor. Turnam umplutura peste blatul de biscuiți și lăsam la rece, de preferat, peste noapte.  Pentru topping, mixam frisca impreuna cu esentele si o adaugam peste umplutura. O servim cu dulceata de afine! Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice alt tip de dulceata sau fructe proaspete (eu as incerca-o din nou cu visine si afine), ciocolata sau crema de vanilie.

2

Branza o puteti trece printr-o sita, penrtu o textura mai fina.

3

Recomand o crema de branza pentru o compozitie spumoasa.

4

Pentru un blat crocant, il puteti coace, dupa ce a stat la rece 20-30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake la pahar