Cheesecake cu dulceata de afine

de susu in Prajituri, 2 Feb 2011 | 9304 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 g biscuiti obisnuiti
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 2-3 linguri de lapte  
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone
  • 300 g branza dulce de vaca
  • 4 oua
  • Zahar vanilat
  • 7 linguri cu zahar
  • 1 borcan dulceata de afine
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu dulceata de afine:

Sfarami biscuitii marunt, adaugi untul topit, oul intreg si laptele. Intr-o tava detasabila de tort pui compozitia de biscuiti si ii presezi cu fundul unui pahar sa nu ramana goluri, aceasta va fi baza pentru prajitura.

Pentru crema bati albusurile spuma cu 4 linguri de zahar si le pui la rece. Amesteci galbenusurile cu 3 linguri de zahar, peste galbenusuri adaugi mascarpone si albusurile spuma. La sfarsit adaugi branza de vaci si esentele.

Peste baza de prajitura pui crema si dai la cuptor pentru 40 de minute. Cand are o culoare aurie este gata. Se pune la rece pentru cateva ore si apoi se desface pe un platou si se unge cu dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiţi şpriţaţi