Reteta mea preferata .. foarte cremoasa si fina .. yamii
Blat:
Crema:
BLAT: Se sfarama biscuitii cat mai marunt (eu i-am dat la robot :D). Intr-o cratita mica se pune la topit 3/4 din unt. Cand untul s-o topit se amesteca cu biscuitii pana se omogenizeaza. Se ia o tava se tapeteaza cu untul ramas si se adauga biscuitii, se preseaza si se da la cuptorul incins la 220 grade C pentru 5 minute. Se scoate si se lasa la racit.
CREMA: Intr-un castron se pune branza si 3/4 din zahar si se omogenizeaza la blender pana devine o pasta. In alt castron se pune 400g smantana, esenta de vanilie si cele 2 oua si se omogenizeaza. Se amesteca cele 2 compozitii cu blenderul pana se formeaza o pasta fina.
Separat in alt castron se amesteca smantana ramasa cu restul de zahar, zeama de la jumatate de lamaie si cateva capsuni pasate.
Se pune amestecul de branza in tava peste biscuiti si se da la cuptor pentru inca 20 min, la o temperatura de 220 grade C. Se lasa prajitura sa se raceasca in cuptor pentru a fi cat mai cremoasa iar dupa ce s-a racit se da la frigder pana a doua zi.
Se scoate din tava se pune deasupra crema de smantana cu fructe, cateva fructe taiate si se serveste.
Pofta buna!