De cand a postat Oana reteta de Cheesecake cu avocado si caramel cu lime, m-am gandit ca este obligatoriu sa o probez si eu deoarece sunt topita dupa dulciurile cu branza. Cu am primit de la sora mea green sugar mi-am zis sa probez cum o sa-mi iese Cheesecake-ul cu green sugar in loc de zahar obisbuit. A iesit delicios! Mai am jumatate din el asa ca primii veniti vor fi serviti.
Pentru ca nu am avut ciocolata alba deoarece o folosisem cu doua zile inainte la reteta de http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-branza-de-vacifrisca-si-capsuni-70809.html, am facut Cheesecake-ul fara caramel. Am facut eu un sirop pe care l-am turnat deasupra dar nu a fost caramelul din reteta Oanei.
Am copt cheesecake-ul intr-un vas ceramic cu diametrul de 26 cm.
Prima data am maruntit biscuitii in robotul de bucatarie,i-am amestecat cu untul topit si i-am pus in vasul ceramic.Am presat bine cu lingura.
Intr-un bol am incorporat pe rand,mixand cu blenderul vertical, branza de vaci, ouale, zaharul, frisca lichida si fructul de avocado bine copt, curatat de sambure si coaja.
Am pus acest amestec peste crusta din biscuiti cu unt si am dat vasul la cuptorul preancalzit la 180 grade C. Am copt cheesecake-ul 40 minute.
Inainte de a scoate cheesecake-ul din cuptor am preparat siropul de zahar cu unt. Am caramelizat zaharul cu apa,am adaugat untul taiat cubulete mici,smantana pentru frisca si sucul de lamaie.Am scos cheesecake-ul din cuptor si am turnat deasupra siropul fierbinte.
Am lasat sa se raceasca vreo ora dupa care am bagat cheesecake-ul la frigider pentru 3-4 ore.
A iesit delicios.