Pt pasionatii de cocos: cu dedicatie!!
Pozele sunt extrem de naspa...ca am dus tortul la tara la bunica-mea si nu am prea putut sa ii fac poze acolo...insa revin data viitoare cu alta reteta si cu poze mai bune,pt ca am de gand sa il refac!!!!!!!
Pt blat:
Pt umplutura:
Pt decor:
Preparam blatul din biscuitii sfarmati si 100 de grame unt topit la microunde. Il punem in forma de prajitura si il dam la cuptor 10 minute pana devine crocant. Se auresc usor marginile formei, (asa ne dam seama ca e gata) si il scoatem si il lasam la racit.
Batem frisca lichida pana devine tare (cu un plic de intaritor daca e necesar). Batem crema de branza cu zaharul pana acesta se topeste si adaugam zaharul vanilat si frisca batuta. La final incorporam si fulgii de cocos. Topim ciocolata impreuna cu cateva linguri de lapte. Se pune o parte crema de branza, apoi o parte ciocolata topita, apoi iar o parte acest amestec, apoi iar ciocolata la final, peste blatul de biscuiti racit si se da la frigider pana se intareste nitel. Se scoate dupa cateva ore si se orneaza cu fulgi de cocos proaspeti razuiti de la o nuca de cocos.
Este extrem de bun pt cei ce iubesc nuca de cocos.