Fara prea multa poveste... urmeaza cheesecake, bun de mori :)
Ingrediente pentru crusta:
Ingrediente pentru crema:
Biscuitii ii punem in robot si ii macinam, dupa care adaugam untul topit. Amestecam si obtinem o crusta cu tenta sfaramicioasa.
Tapetam o forma de tarta si dam tava la frigider pana facem crema.
Branza de vaci care am luat-o eu nu era foarte fina, asa ca am mixat-o putin in robot pentru a obtine o consistenta cremoasa. Ouale se separa. Galbenusurile le amestecam cu zaharul si untul, dupa care adaugam praful de copt, sarea si grisul. Eu am preferat sa pun gris in loc de faina pentru ca branza mea era destul de umeda si grisul absoarbe mai bine. Adaugam coaja de lamaie, dupa care branza si amestecam bine. Albusurile pastrate la inceput se bat spuma si se incorporeaza in crema amestecand usor de jos in sus. Scoatem crusta de la frigider si punem crema peste, dupa care dam la cuptor pentru 25 minute. Eu l-am servit cu sirop si visine. A fost foarte bun, cu un singur regret: data viitoare - cantitate dubla