Chec zebra

de lilik in Prajituri, 20 Aug 2012 | 8733 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 375 gr faina
  • 125 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 3-4 linguri cacao
  • 125 ml lapte caldut
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec zebra:

Separam albusurile de galbenusuri,apoi mixam albusurile cu 150 gr zahar si un praf de sare, ca pentru bezele.

Separat mixam si galbenusurile cu 150 gr zahar pana se fac precum o crema,apoi adaugam treptat laptele caldut si uleiul .Adaugam apoi faina si praful de copt,amestecam si la sfarsit incorporam bezeaua.

Compozitia obtinuta o impartimin 2:

o parte o amestecam cu zaharul vanilat si cealalta o amestecam cu cacao.

Luam tava care ne place,o ungem si tapetam cu faina si ne apucam sa creem efectul "zebra":

cu 1 polonic luam din compozitia alba si o punem la centrul tavii si cu alt polonic luam din cea cu cacao si o punem in centrul celei albe si tot asa pana terminam ambele compozitii.

Dam la cuptorul incins la 180° timp de 40-45 de minute(valabil testul cu scobitoarea),apoi lasam 10 minute in cuptorul stins.

TIPS-URI

1

se poate folosi o lingura in locul polonicului,dar se pierde mai mult timp asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec zebra" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert chec zebra cu portocale