Chec Zebra

de leoflori in Prajituri, 16 Iun 2009 | 61237 vizualizari

 

un chec foarte pufos

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt. 1 chec in tava mare:
  • 5 oua
  • 10 Linguri zahar ( 150 gr)
  • 17 Linguri faina (250 gr)
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 varf sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta rom 
  • crema de cacao:
  • 60 gr. margarina
  • 1 Lingura lapte
  • 1 Lingura zahar
  • 1 Lingura cu varf de cacao.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec Zebra:

Albusurile se bat spuma cu sarea si zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand si amestecam.
Faina amestecata cu praful de copt se adauga in compozitia de oua si se omogenizeaza de jos in sus cu lingura de lemn.
Se imparte compozitia in 2 castroane in mod egal.

pentru crema amestecam  toate ingredientele  intr-o craticioara la foc mic, pana se omogenizeaza si se ingroasa putin. Dupa ce se raceste se adauga intr-unul dintre castroane si se omogenizeaza bine.
Ungem si tapetam cu faina o tava mare de chec (sau 2 mici) si turnam in mijloc compozitie cu lingura alternand, una alba, una cu cacao.

Coacem la foc mediu cca 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Zebra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Amandina