Cu dulciurile mă împac foarte bine. De post sau ”de dulce”, nu le refuz orice-ar fi. De această dată am pregătit un chec umed plin de alune și nuci, potrivit pentru perioada de post în care ne aflăm.
Am avut un mare aliat: aparatul de gătit Crock-Pot slow cooker, care m-a ajutat să obțin un chec dens și frumos crescut. Face treaba în locul meu de aproape 1 an și sunt foarte mulțumită. Până și de canicula din timpul verii mă scutește. Nu-i prea plăcut să gătești la cuptor când sunt peste 30°C afară, la umbră.
Este un chec simplu, care nu necesită migală, nici măcar pra mult efort. Ingredientele se pot încorpora împreună, însă eu am ales să le adaug pe rând din pură obișnuință.
Am pus ingredientele lichide în vasul robotului de bucătărie, apoi zagărul și am mixat. Am adăugat praful de copt, apoi făina și am mixat din nou.
În compoziția obținută am adăugat nucile și alunele prăjite, iar apoi cacaoa. Am mixat până când cacaoa s-a încorporat complet.
Am tapetat vasul ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital cu hârtie de copt, apoi am turnat compoziția pentru chec în acesta.
Am setat funcția ”low” și am copt checul timp timp de 4 ore și jumătate. După ce s-a răcit l-am glazurat ușor cu o glazură de portocale ”la rece”.
Poftă bună!