Chec turta dulce

de RuxyRux in Dulciuri, 27 Ian 2017 | 6622 vizualizari

 

Are gustul si mirosul turtei dulci, iar daca il inchideti ermetic intr-un recipient cateva zile, va capata si textura lipicioasa caracteristica...e un deliciu!
Ca la bucatarasi acasa...
 

 

INGREDIENTE

  • 280 gr. faina
  • 1 lingurita si jumatate de ghimbir macinat ( pudra uscata)
  • 1 plic praf de copt
  • 150 gr. zahar brun
  • 5 linguri sirop de artar ( il puteti inlocui cu 100 ml sirop de porumb)
  • vanilie
  • un praf de anason
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • un praf bun se cuisoare macinate
  • coaja de la o portocala( BI)
  • un praf de sare
  • 125 gr. unt ( gras.82%)
  • 200 ml lapte
  • un ou usor batut
  • 50 gr. coaja de portocala confiata( sau ghimbir dacava place, sau ambele)
  • 2 linguri cacao
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec turta dulce:

Se pune pe foc untul, siropul de artar, zaharul brun si se lasa la topit, se trage vasul deoparte.

Se cerne faina, apoi  se trec prin sita praful de copt, ghimbirul, vanilia, anasonul, cuisoarele, se face o gaura in mijloc, se adauga untul topit, apoi laptele, oul si se amesteca, se pune coaja de portocala confiata (sau ghimbirul) si la final, cacaua.

Se tapeteaza o forma de chec cu pergament, se toarna aluatul si se coace checul pana ce trece testul scobitorii ( in jur de 45 , sau 50 de minute).

Cand este gata, se scoate pe un gratar sa se raceasca.

Va invit la desert delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]