Chec tricolor

de leoflori in Prajituri, 7 Oct 2009 | 7881 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 220 gr. unt / marga
  • 220 gr. zahar
  • 260 gr. faina
  • 5 oua
  • 4 Linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta vanilie , lamaie
  • colorant alimentar roz si verde
 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec tricolor:

Se bate untul cu zaharul pana rezulta o compozitie cremoasa.
Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare.
Faina se cerne cu praful de copt si un varf de sare.
La viteza mica a mixerului adaugam treptat faina iar la sfarsit si laptele.
Impartim compozitia in 3 castroane in care adaugam : intr-unul esenta de vanilie, intr-unul colorant roz + esenta lamaie iar in ultimul colorant verde.
Acum fiecare pune ce esenta doreste si ce culori are chef, deci ramane la aprecierea fiecaruia.
In tava de tort/chec unsa cu grasime si tapetata cu hartie de copt se pune incepand din centru, cate 1 lingura din fiecare compozitie, pana terminam.
Se coace la 180 grade C, timp de 1 ora, sau pana iese scobitoarea curata.
Lasam la racit 10 minute in tava, apoi scoatem si lasam la racit bine pe un gratar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec tricolor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca Zapada