Chec simplu

de divainbucatarie in Prajituri, 19 Mar 2011 | 7016 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 175 g faina
  • 275 g zahar
  • 4 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 4 linguri de apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec simplu:

Batem albusurile impreuna cu zaharul pana devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile unul cate unul.

Adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Stingem praful de copt cu o lingurita zeama de lamaie si il il adaugam in aluat.

La sfarsit punem ½ lingurita de coaja rasa de lamaie si 1 lingurita esenta de vanilie si 4 linguri de apa, apoi omogenizam compozitia. Luam cateva linguri de aluat separat si el amestecam cu o lingura de cacao.

Tapetam o forma de chec cu ulei si faina si turnam aluatul. Punem aluatul simplu in tava, iar peste acesta punem cu lingura aluatul cu cacao in lungimea tavii.

Coacem checul la 180°C timp de 45 de minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec simplu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu capsuni si crema de vanilie