Vine iarna.Ce ma face sa ma gandesc la iarna?Zapada si portocalele!Ei bine da.Portocalele ,la noi in casa tin minte bine,incepand de la Mos Nicolae pana dupa Craciun nu lipsea parfumul de portocale din casa! Mmmm ,si uite asa astazi am cautat si facut o reteta cu portocaleeee
Mai intai batem albusurile cu zaharul spuma,pana devine o crema alba si densa,poi adaugam galbenusurile.Amestecam bine adaugand si sucul de portocale si uleiul,dupa care se adauga faina cu praful de copt.
O treime din compozitie o turnam in tava unsa cu putin unt.Restul il impartim in 2,in una adaugam nucile macinate si in cealalta cacaoa.Turnam in tava mai intai partea cu cacao si deasupra cea cu nuci.Se lasa la cuptor cam 40-50 de minute,depinde de cuptor si ca sa fim siguri ca este copt dupa aproximativ 20 minute scoatem si verificam cu o scobitoare.Daca nu se lipeste nimic pe ea,inseamna ca e copt.Lasam in forma la racit dupa care punem deasupra zaharul pudra.Pofta buna!MMM
1
Puneti o cacao buna,eu am folosit una prea deschisa la culoare,si nu se vede
2
Deasupra puteti orna si cu glazura de ciocolata